Jutro mam zamiar pierwszy raz zacierać i nie zrozumieliśmy się ze sprzedawcą który chyba niedosłyszał, że nie mogę zejść z temperaturą fermentacji poniżej 22 stopni.
Produkty już mam i coś muszę z nimi zrobić:
- słody:
- pilzneński 4 kg,
- karmelowy Carapils 0,5 kg,
- monachijski 1 - 0,5 kg,
- chmiel:
- goryczkowy Marynka 2x30 g,
- aromatyczny Zatecki (sazz) 2x30 g,
- drożdże s-33,
dodatkowo mam też słód pilzneński 3 kg, drożdże Brewgo-02 i słód bursztynowy-0,5 kg.
Poratujcie co mogę z tego zrobić. W najgorszym wypadku dam drożdże s-33 do przepisu Pilznera i sam sobie wypiję co naważę
Produkty już mam i coś muszę z nimi zrobić:
- słody:
- pilzneński 4 kg,
- karmelowy Carapils 0,5 kg,
- monachijski 1 - 0,5 kg,
- chmiel:
- goryczkowy Marynka 2x30 g,
- aromatyczny Zatecki (sazz) 2x30 g,
- drożdże s-33,
dodatkowo mam też słód pilzneński 3 kg, drożdże Brewgo-02 i słód bursztynowy-0,5 kg.
Poratujcie co mogę z tego zrobić. W najgorszym wypadku dam drożdże s-33 do przepisu Pilznera i sam sobie wypiję co naważę
Comment