"Pilsner" górnej fermentacji

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • Daray
    Brak wyraźniej fermentacji po 48h
    Daray
    Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
    2023-03-13, 20:01
  • RomaNzRumunii
    Kolsch temperatura fermentacji
    RomaNzRumunii
    Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
    2023-11-25, 21:07
  • etman
    Norweskie kveiki
    etman
    Nowe suszone szczepy kveikowe dotarły do nas z norweskiej drożdżowni Kveik Yeastery. Mamy cztery - stalljen, eitrheim, voss i ebbegarden
    • Nuty przewodnie: owoce tropikalne, mango, ananas
    • Nuty poboczne: pomarańcza, cytryna
    https://www.browar.biz/centrumpiwowa...rmentacja/kvei...
    2025-02-11, 20:56
  • Piotr7
    drożdże dla początkującego
    Piotr7
    Witam!
    Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
    Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
    2024-12-09, 13:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...