Witam jestem nowy i zacierałem pierwszy raz (na lenia ) . W chwili obecnej brzeczka stoi 7 dobę na drożdżach S-04 , 1blg miało 13,5 a 2blg jest teraz 3,5 . Wszystko robiłem według sztuki piwowarskiej. Teraz mam pytanie. Czy te drożdże mogę wykorzystać na pwewno czy nie , bo niektoórzy piszą że różnie .? Jeśli można to co należy z nimi zrobić po kolei, ile razy mogę je wykorzystać itd. Proszę o szybką odp ponieważ chcę robić kolejną warkę .
A jest to : 3kg sł pilz, 2kg monach , 20dkg wiedeń -czy to jakoś się nazywa ? - razem 23l ( osobiście to mogę ją nazwać ,, wypociny ,, ) 6h pracy
A ta druga to ma być z 3kg monach , 2kg pilz i 20dkg wied - co to wyjdzie .
Jeśli możecie to dajcie jakąś odpowiedź to porõwna smaki na tych samych drożdżach
Pozdrawiam wszystkich
A jest to : 3kg sł pilz, 2kg monach , 20dkg wiedeń -czy to jakoś się nazywa ? - razem 23l ( osobiście to mogę ją nazwać ,, wypociny ,, ) 6h pracy
A ta druga to ma być z 3kg monach , 2kg pilz i 20dkg wied - co to wyjdzie .
Jeśli możecie to dajcie jakąś odpowiedź to porõwna smaki na tych samych drożdżach
Pozdrawiam wszystkich
Comment