Witam zrobiłem ostatnio Lagera z Coopers po rozlaniu w butelki postawiłem w piwnicy temp pokojowa po czym wyjechałem w delegacje po tygodniu wracam i okazało sie ze padło ogrzewanie w piwnicy temperatura jest na poziomie 4-6st a w piwie zero gazu a piwo ma lekki winny posmak .Czy da się to jeszcze odratować czy drożdże już padły a piwo do wylania .
Niska temperatura efermentacji
Collapse
X
-
Napraw ogrzewanie a o piwo się nie martw. Daj mu ciut cieplej i będzie ok.
Za dwa miesiące"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
To moja trzecia warka co prawda wszystkie puszkowe ale zawsze coś nie tak poprzednia waliła metalem jak by była na gwoździach pierwsza to ogólnie kwas teraz kupiłem zestaw słodów chciałem zacząć zacierać ale okazało sie że mam za małe garczki w domu i teraz szukam po lokalnych bazarkach ehhh zawsze coś
Ale jak to mawiają początki są zawsze trudne
Przy okazji jak długo można trzymać chmiel i słód bo zanik kupie garnek może minąć jeszcze z 2 tyg
Comment
-
-
Możesz tyle trzymać.
A zobacz linki u mnie w stopce, tam są gotowe odpowiedzi ładnie zebrane."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment