Coś w stylu Amber Boy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jkocurek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.12
    • 1030

    #16
    Zwykle robię. Nie jest to aż takie ciemne, żeby nie było widać czy się barwi na granatowo.
    Pozdrawiam,
    Jacek
    Świentechlywiki

    Comment

    • sebek_
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.11
      • 148

      #17
      Dzięki!
      Jutro biorę się za warzenie, zobaczymy co z tego wyjdzie
      Piwo to moje paliwo :)

      Comment

      • sebek_
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2013.11
        • 148

        #18
        Po wyłączeniu gotowania i wrzuceniu chmielu w 71 minucie chłodzimy i przelewamy do fermentora? czy jakiś czas jeszcze trzeba ten chmiel potrzymać w gorącej brzeczce?
        Piwo to moje paliwo :)

        Comment

        • jkocurek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.12
          • 1030

          #19
          Chłodzisz normalnie.
          Pozdrawiam,
          Jacek
          Świentechlywiki

          Comment

          • sebek_
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2013.11
            • 148

            #20
            Tak też zrobiłem, dzięki!
            Wyszło mi jakieś 13BLG.
            A na cichą dorzucasz jeszcze chmiel?
            Piwo to moje paliwo :)

            Comment

            • jkocurek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.12
              • 1030

              #21
              Owszem dodaję.
              Pozdrawiam,
              Jacek
              Świentechlywiki

              Comment

              • sebek_
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2013.11
                • 148

                #22
                Jeśli to nie tajemnica, to jest to któryś z tych użytych przy gotowaniu? W jakiej ilości?
                Piwo to moje paliwo :)

                Comment

                • jkocurek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.12
                  • 1030

                  #23
                  Różne sypałem. Zawsze efekt jest inny. Zwykle ok 25g. Oczywiście amerykańskie. Ostatnio Simcoe.
                  Pozdrawiam,
                  Jacek
                  Świentechlywiki

                  Comment

                  • sebek_
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2013.11
                    • 148

                    #24
                    Dzieki Jacku! Juz chyba teraz wszystko jest jasne
                    Piwo to moje paliwo :)

                    Comment

                    • sebek_
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2013.11
                      • 148

                      #25
                      Mieliście rację receptura Jacka pierwsza klasa Jacku, szacun już po tygodniu leżakowania jest wyborne

                      Właśnie przymierzam się do kolejnej warki, niestety znów mam problem z zakupem słodu monachijskiego z litovela, może ktoś ma jakiś sprawdzony sklep gdzie tego towaru nie brakuje? jakim innym ewentualnie można go zastąpić?
                      Piwo to moje paliwo :)

                      Comment

                      • jkocurek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.12
                        • 1030

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sebek_ Wyświetlenie odpowiedzi
                        Mieliście rację receptura Jacka pierwsza klasa Jacku, szacun już po tygodniu leżakowania jest wyborne

                        Właśnie przymierzam się do kolejnej warki, niestety znów mam problem z zakupem słodu monachijskiego z litovela, może ktoś ma jakiś sprawdzony sklep gdzie tego towaru nie brakuje? jakim innym ewentualnie można go zastąpić?
                        eeee tam. Nie przesadzaj
                        Co do zamiany to każdy monachijski będzie OK. Nie musi być koniecznie z Litovela. Możesz użyć Wayermanna, Castle Malting, Strzegomia.
                        Pozdrawiam,
                        Jacek
                        Świentechlywiki

                        Comment

                        • sebek_
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2013.11
                          • 148

                          #27
                          No ta opinia nie jest przesadzona..skoro to nie jest tylko moja opinia

                          i dzięki za kolejną poradę
                          Piwo to moje paliwo :)

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X