Refermentacja lagera

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lewelyn
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.04
    • 11

    Refermentacja lagera

    Witam mam pytanie odnośnie ilości cukru w celu nagazowania mojego pilsa, czy dobierając ilość cukru mam kierować się temperaturą piwa która jest podczas rozlewu czy też najwyższą temperaturą która była podczas fermentacji czyli w moim przypadku podczas przerwy diacetylowej ?
  • Latos
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.12
    • 19

    #2
    Podczas rozlewu. To determinuje ile CO2 mogło się już rozpuścić w piwie.

    Znaczy ja się nie znam - tak słyszałem.

    Comment

    • bart3q
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2013.02
      • 28

      #3
      Latos - Ale po skończonej fermentacji skąd by się wziął ten dodatkowy co2 w piwie? Ja bym wpisał temperaturę z końca fermentacji - w tym przypadku przerwy diacetylowej.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X