Zakażenie ?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Swiezy
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.09
    • 50

    Zakażenie ?

    Witam,
    Proszę kogoś doświadoczonego o pomoc.
    Ostatnio warzyłem Irish Red Ale, zadałem drożdże Safale US 05 i po tygodniu burzliwej (śmierdziało aldehydem octowym) przelałem na cichą, po 3 dniach zerknąłem z ciekawości do fermentora i zauważyłem, że na powierzchni pojawiają się białe plamki/skrzepy i piwo jest całkiem mocno mętne. Czy ktoś mógłby mi powiedziec jaki jest tego powód (domyślam się że jakaś infekcja, ale nie wiem konkretnie jaka) i czy piwo nadaje się tylko do wylania ? Zdjęcie poniżej:

    Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki !!
    Ce site web est à vendre ! fotoo.pl réunit des informations et annonces. Nous espérons que vous y trouverez les informations que vous recherchez !
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

    #2
    Ja bym to zabutelkował i obserwował jak się zmienia. Raczej nie licz na to, że będzie smaczne.

    Comment

    • Swiezy
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.09
      • 50

      #3
      Wszystko znikło dzisiaj, przed chwilą podnoszę pokrywę, kilka krążków piany piwo dość klarowne, więc nie mam pojęcia co to było, ale dobrze że już tego nie ma

      Comment

      • barsliw
        Porucznik Browarny Tester
        • 2013.08
        • 289

        #4
        E, zwykłe resztki drożdży. Panikowałeś

        Comment

        Przetwarzanie...
        X