Witam i pytam - garnek 30l

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kris__
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.07
    • 95

to jeszcze moje trzy grosze
    Mam dokładnie taki garnek jak w linku (brązowo jakiś tam) i niestety dość szybko w jednym miejscu go obiłem:/ Ale, że nie widzi mi się wymieniać na nowy to normalnie w nim warzę i nie odnotowuję żadnych obcych smaków (np. gwoździe i inne śrubki ).
    Także jak już się stanie to z mojego doświadczenia wynika, że nie ma co od razu wyrzucać sprzętu.
    Zrobiłem koło 40 warek i nie przypaliłem w nim ani razu.
    seks to nie wszystko, jest jeszcze piwsko:P

Comment

• sylask
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2013.03
      • 14

W Realu zapowiadają promocję 30l garnków emaliowanych za 98zł, podejrzewam że tych cieńszych...

Comment

• btetlewicz
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.12
        • 92

30L troszkę przymały aż się prosi o te 40L

Comment

• sylask
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2013.03
          • 14

Były w Auchan 36l i to z nierdzewki za ~150zł, chodziły słuchy, że mają wrócić ale cisza....

Comment

• btetlewicz
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.12
            • 92

Właśnie....jak już padło słowo o nierdzewce.
            Duża jest różnica? Wiadomo, że nierdzewka nie odpryśnie w przeciwieństwie od emalii.
            Są jeszcze jakieś duże zalety?

Comment

• kris__
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2011.07
              • 95

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sylask Wyświetlenie odpowiedzi
              Były w Auchan 36l i to z nierdzewki za ~150zł,
              chyba bym nie zaryzykował, aczkolwiek mogę się mylić 36l za tę cenę to niewiarygodnie dobra cena jak na nierdzewkę! Podejrzewam, że może być bardzo bardzo cienka, a co za tym idzie łatwo będzie przypalić. Posiadałem garnek do zwykłych manewrów kuchennych za ok. 50 zł z nierdzewki i nadawał się w zasadzie do płynów dość rzadkich niestety... w takiej objętości dobre garnki (nowe) tak od 300zł zazwyczaj chodzą
              seks to nie wszystko, jest jeszcze piwsko:P

Comment

• sylask
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2013.03
                • 14

Normalna cena jest koło 300zł (http://allegro.pl/garnek-gastronomic...050306313.html) ale Auchan widac kupił ich dużo, dno jest dość grube, ścianki może nie aż tak ale wydaje mi się, że było warto dopłacić 50zł do emalii. Aha - były na wagę...poszły jak woda, więc podejrzewam, ze będzie powtórka, tylko nie wiadomo kiedy.

Comment

• dominik_walkowiak
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2013.10
                  • 335

concrete ja kupiłem nowy 50litrowy garnek olkusza za 148zl z kurierem. Tez wybierałem miedzy 30l a 50l, roznica w cenie to tyle samo co w litrach wiec kupilem wiekszy.

pozdro

Comment

• concrete83
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2014.01
                    • 5

Hej

mały update: dziś stałem się posiadaczem gara 28l, molestowanie znajomych przyniosło efekty, koszty na razie zero ALE niestety jest mały minus - odprysk emalii i rdza, średnica ok 3mm.

Wiem że opinie są różne odnośnie odprysków ale zamierzam wykorzystać fakt posiadania gara za bezcen i uwarzyć kilka warek. Jak będzie ostro dawało metalem to pójdę na całość i zamówię 50l

Myślę że można zamknąć ten wątek, dzięki wszystkim!!

Comment

• btetlewicz
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2013.12
                      • 92

Takim malutkim odpruskiem bym się nie przejmował. Mialem 40l z dwoma 2cm odpryskami i chcialem go uzywac ale trafila sie perełka za 50zł. Tak czy inaczej zapewniam Cie ze po pierwszym chmieleniu dojdziesz do wniosku ze 28l to mało. Zacieranie ok...ale chmielenie moze okazać się wyzwaniem. Tak czy inaczej bierz sie do roboty!

Comment

Przetwarzanie...
                      X