Jestem zaraz przed rozlaniem do butelek. Zaciekawiły mnie takie brązowe plamy na powierzchni. Wydaje mi się, że są to drobne "wysepki" z pozostałych drożdży, ale mam też obawę czy to czasem nie jest jakaś infekcja. Kosztowałem trochę z probówki, gdy sprawdzałem Blg i w smaku jest dobre... powiedziałbym, że nawet bardzo dobre, a jak uleżakuje i nagazuje to będzie SUPER. Czy z poniższych zdjęć widać coś podejrzanego?
Czy to wygląda na OK? Powierzchnia po burzliwej - FOTY
Collapse
X
-
Widać resztki chmielin.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Comment
-
-
Czas nagli, a na pewno nie zdążę czegoś takiego na szybko zbudować... Robiąc kolejne zacieranie postaram się załatwić sobie jakąś lodówkę ze szrotu
Poczytałem właśnie o "chłodniach" ze styropianu(tak jak mi EzEt wspomniałeś) i myślę, że to może być ciekawe rozwiązanie... ale myślę trochę zmodernizować pomysł.
Mianowicie: mam taką lodówkę turystyczną z wtyczką samochodową. Myślę, że można by w styropianie od góry wyciąć element tak by górna pokrywa od lodówki akurat się wcisnęła... dalej tylko podłączyć pod zasilanie i śmiga.
Obecnie podłączyłem sobie lodówkę do komputera stacjonarnego i działa... Chłodzi na tyle, że jak schłodzę w niej piwko to jest akurat idealne do picia. Muszę jeszcze zmierzyć temperaturę jaką osiąga.
Co myślicie o takiej chłodni styropianowej z górą od lodówki turystycznej? (oczywiście wkładami też bym trochę pomagał)
Comment
-
Comment