Chmielenie stouta

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • swiera
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.07
    • 26

    Chmielenie stouta

    Witam! Mam taki oto zestaw chmieli
    Citra 100g
    East Kent Golding 30g

    I moje pytanie brzmi : Jak to dobrze rozplanować? Chciałbym osiągnąc aromat typowy dla Ameryki w piwie. Myslałem o tym ze na na pierwsze 60min wrzucic 30g Citry i Easta.
    potem na ostatnie 10 min 40 gram Citry
    Na cicha reszte chmielu która została


    Co wy o tym?
    Pozdro
  • jacekan
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.05
    • 388

    #2
    Nie ma czegoś takiego jak - aromat typowy dla Ameryki w piwie.
    Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

    Comment

    • Smoogler
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.01
      • 29

      #3
      Myślę że jak na Amerykę to trochę mało tych chmieli, zresztą stout to stout po co z niego Amerykę robić to i tak jest naprawdę dobre piwo. Ja bym aż tak nie eksperymentował no ale to twoje piwo

      Ja więcej zostawiłbym Citry na zimno da ci lepszy aromat, zamiast na 60' dorzuć te 30 na zimno.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X