Pierwsze piwo z zacieru, kilka istotnych spraw
Collapse
X
-
-
Moja zona tez nie lubi jak jej cos bulka. Obecnie mam w pokoju, gdzie spimy, amerykanskiego lagera w lodowce styropianowej i moje szczescie, ze nie ma bulgotania. Tez mnie troche to zaniepokoilo i musialem lekko odchylic wieczko wiaderka by zerknac. Zobaczylem ladna pianke na powierzchni i sie przestalem zamartwiac. Wiadomo, ze jak w rurce fermentacyjnej nic sie nie dzieje, to nie oznacza, ze we wiadrze jest tak samo. Tak jak anteks napisal. Fajnie jest jak cos bulgocze, bo wtedy wiadomo, ze wszystko jest ok (a przynajmniej sa zachowane pozory)Comment
-
-
Comment
-
-
wody nalej i wystarczy. Na cichą wstaw do chłodnego pomieszczenia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
No niestety, najchłodniejsze u mnie ma 17 stopni. Teraz patrzę, że mogłem na pierwsze zrobić bursztynowe albo ale z serii prawdziweOstatnia zmiana dokonana przez Piwencjusz; 2014-05-27, 19:02.Comment
-
Panowie, właśnie próbowałem zielonego piwa, wyszło super! Fermentowane w 17 stopniach, w smaku Amber chemielowy o mocniejszej goryczce, ale nie "drażniącej". Ma 3,5 BLG, zlewać na cichą?
Kolor złoty mętny z widocznymi czarnymi "kłaczkami"Ostatnia zmiana dokonana przez Piwencjusz; 2014-05-27, 19:41.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć wszystkim,
Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:
1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Nowy browar restauracyjny Brovar 16, znajduje się na uroczym Pszczyńskim rynku w odległości 1 km od dworca kolejowego.
Mikrus mieści się małej, odnowionej kamienicy.
Lokal jest połączony z lodziarnią i pensjonatem, więc można to miejsce dopisać do listy browarów z możliwością...-
Channel: Śląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment