Czy warzenie pilsa na drożdżach górnej fermentacji ma sens? Nie mam warunków dla dolniaków a chciałbym uwarzyć coś w tym stylu.
Pils z górnej fermentacji
Collapse
X
-
Miałem napisać, że sensu nie ma. Tak samo jak robienie pilsa na dolniakach, gdy nie ma się lodówki. I wtedy przypomniało mi się, że moje ostatnie piwo robione na US-05 w temperaturach 22-24* smakuje niczym dolniak... A przynajmniej pierwsza sztuka próbowana po 3 tygodniach od zabutelkowania.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
W stopce masz linka do moich wypocin. Pragnę jednakowoż zauważyć, że może to być efekt mojej pierwszej infekcji
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Kup Danstar Nottinghamy i na nich zrób. Na samym pilsie i niezbyt kombinuj z chmieleniem, jedna porcja najlepiej FWH. Będzie dobrze"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment