Pils z górnej fermentacji

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sebek_
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.11
    • 148

    Pils z górnej fermentacji

    Czy warzenie pilsa na drożdżach górnej fermentacji ma sens? Nie mam warunków dla dolniaków a chciałbym uwarzyć coś w tym stylu.
    Piwo to moje paliwo :)
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    #2
    Miałem napisać, że sensu nie ma. Tak samo jak robienie pilsa na dolniakach, gdy nie ma się lodówki. I wtedy przypomniało mi się, że moje ostatnie piwo robione na US-05 w temperaturach 22-24* smakuje niczym dolniak... A przynajmniej pierwsza sztuka próbowana po 3 tygodniach od zabutelkowania.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • sebek_
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.11
      • 148

      #3
      Podrzuć recepturę jeśli możesz to i ja spróbuję skoro tak
      Piwo to moje paliwo :)

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        #4
        W stopce masz linka do moich wypocin. Pragnę jednakowoż zauważyć, że może to być efekt mojej pierwszej infekcji

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

          #5
          Kup Danstar Nottinghamy i na nich zrób. Na samym pilsie i niezbyt kombinuj z chmieleniem, jedna porcja najlepiej FWH. Będzie dobrze
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          Przetwarzanie...
          X