Mam dosyć "głupie" pytanie dotyczące chmielenia, mianowicie czy chmielenie w 0' minucie oznacza dodanie chmielu już po filtracji czy w momencie kiedy zaczyna się brzeczka gotować?
Chmielenie w 0'
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.
Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły... -
Po raz pierwszy robię piwo które chmiele na zimno. W piątek wrzuciłem na cicha torebkę z chmielem , no i dzisiaj postanowiłem zajrzeć i moim oczom ukazała się coś takiego https://zapodaj.net/159d791bc8bf3.jpg.html.
Co prawda z fermentatora pachnie ładnie , niby czytałem że chmielenie na...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Parametry:
E: 14, 9 % wag.
A: 6,2& obj.
Reklamowane na kontrze chmielenie: Cascade, Centennial, Amarillo, Simcoe.
Nie wiem, co poszło nie tak, ale wywąchać się ich nie da. Może leciutki nieżyt nosa zdecydował, może nie, ale czuć naprawdę niewiele, śładowa żywiczność,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
-
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...-
Channel: Festiwale piwne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment