Witam
Proszę o pomoc w ustaleniu przerw w czasie zacierania wita oraz przypraw.
Składniki:
słód pilzneński 2kg
pszenica niesłodowa 1.8kg
płatki owsiane 0.4kg
Chmielenie do wyboru mam Lubelskim Marynka lub Styrian Golding 25/30g
Przyprawy
Kolendra 15g
Skórka pomarańczy jeszcze nie wiem ile
może skórka z cytryny i limonki
może troszkę soku z pomarańcza i cytryny jak uważacie
drożdże Brewferm Blanche
Może macie jakieś sugestie co warto dołożyć lub ująć z moich składników.
Proszę o pomoc w ustaleniu przerw w czasie zacierania wita oraz przypraw.
Składniki:
słód pilzneński 2kg
pszenica niesłodowa 1.8kg
płatki owsiane 0.4kg
Chmielenie do wyboru mam Lubelskim Marynka lub Styrian Golding 25/30g
Przyprawy
Kolendra 15g
Skórka pomarańczy jeszcze nie wiem ile
może skórka z cytryny i limonki
może troszkę soku z pomarańcza i cytryny jak uważacie
drożdże Brewferm Blanche
Może macie jakieś sugestie co warto dołożyć lub ująć z moich składników.