Witbier pomocy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • poczatkujacy
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.02
    • 5

    Witbier pomocy

    Witam
    Proszę o pomoc w ustaleniu przerw w czasie zacierania wita oraz przypraw.
    Składniki:
    słód pilzneński 2kg
    pszenica niesłodowa 1.8kg
    płatki owsiane 0.4kg

    Chmielenie do wyboru mam Lubelskim Marynka lub Styrian Golding 25/30g

    Przyprawy
    Kolendra 15g
    Skórka pomarańczy jeszcze nie wiem ile
    może skórka z cytryny i limonki
    może troszkę soku z pomarańcza i cytryny jak uważacie

    drożdże Brewferm Blanche

    Może macie jakieś sugestie co warto dołożyć lub ująć z moich składników.
Przetwarzanie...
X