Besmaltz, CastleMalting,Thomas Fawcett, to producenci słodów, sprawdź i zmień popsuty sprzęt albo czeka cię jeszcze wiele nauki skoro albo zważyć słodów nie potrafisz bądź zmierzyć gęstości brzeczki. No jeszcze propaganda sukcesu jak u obecnie nam panujących W każdym razie powodzenia na piwowarskim szlaku
Pierwsze zacieranie - AIPA prośba o ocenę
Collapse
X
-
Dzięki za cenne wskazówki guru "piwowarów" bez Ciebie byłbym nikim
Tak zrobię a nazwy producentów słodów będę sobie przypominał przed każdym pójściem spać.....
Comment
-
-
Kim jesteś to pokazujesz sam , zapewne jednak Twój 3 litrowy silnik pali 4 litry w mieście tak samo jak uzyskujesz takie stężenia brzeczki z takiej ilości słodów. Wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem i już znasz producenta słodu. Zanim zaczniesz komuś doradzać sam się czegoś naucz a nie wciskasz ciemnotę. 34 litry brzeczki o stężeniu 16 blg cudotwórca się znalazł.Ostatnia zmiana dokonana przez gobong; 2014-08-19, 11:04.
Comment
-
-
Nikomu nic nie doradzam po pierwsze.
Po drugie 30 litrow poprawilem się wyżej.
Po trzecie nie mam 3 litrowego auta.
Po czwarte nie widze sensu z Tobą dyskutować.Koniec tematu.
Comment
-
-
Tak, nikomu nic nie doradzasz, tylko tak informacyjnie nowicjuszowi napiszesz jaką to wspaniałą wydajność zacierania osiągnąłeś, niech myśli i duma czemu jemu tak fatalnie wyszło. Nie wiem może miałeś takie genialne słody, to nie chcesz powiedzieć jakie. Nie tylko ja Ci zwracam uwagę na to że nierealna jest taka efektywność i warto sprawdzić sprzęt. To zacząłeś obrażać- mnie . Tak informacyjnie z 6,5 kg słodów to można uzyskać około 30-32 litry brzeczki około 12blg. Koniec dyskusjiOstatnia zmiana dokonana przez gobong; 2014-08-19, 11:44.
Comment
-
-
Sam zacząłeś odpowiadać mi z przekąsem więc dostałeś stosowną odpowiedź.
Nie podważam Twego doświadczenia ,bo pewnie masz już kilkadziesiąt warek za sobą.Może mam zły areometr co sprawdzę w przyszłości.Zrobię kilka warek to będę miał do czego się odnieść,a poki co wierzę w to co widzę i tyle.Można zamknąć temat,bo niczego już nie wniesie konkretnego.
Comment
-
-
Comment
-
Comment