Pierwsze zacieranie - AIPA prośba o ocenę

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gobong
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.04
    • 658

    #16
    Besmaltz, CastleMalting,Thomas Fawcett, to producenci słodów, sprawdź i zmień popsuty sprzęt albo czeka cię jeszcze wiele nauki skoro albo zważyć słodów nie potrafisz bądź zmierzyć gęstości brzeczki. No jeszcze propaganda sukcesu jak u obecnie nam panujących W każdym razie powodzenia na piwowarskim szlaku
    Ostatnia zmiana dokonana przez gobong; 2014-08-18, 19:31.

    Comment

    • BizMar
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.07
      • 23

      #17
      Dzięki za cenne wskazówki guru "piwowarów" bez Ciebie byłbym nikim
      Tak zrobię a nazwy producentów słodów będę sobie przypominał przed każdym pójściem spać.....
      www.fotopobudka.pl

      Comment

      • gobong
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.04
        • 658

        #18
        Kim jesteś to pokazujesz sam , zapewne jednak Twój 3 litrowy silnik pali 4 litry w mieście tak samo jak uzyskujesz takie stężenia brzeczki z takiej ilości słodów. Wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem i już znasz producenta słodu. Zanim zaczniesz komuś doradzać sam się czegoś naucz a nie wciskasz ciemnotę. 34 litry brzeczki o stężeniu 16 blg cudotwórca się znalazł.
        Ostatnia zmiana dokonana przez gobong; 2014-08-19, 11:04.

        Comment

        • BizMar
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.07
          • 23

          #19
          Nikomu nic nie doradzam po pierwsze.
          Po drugie 30 litrow poprawilem się wyżej.
          Po trzecie nie mam 3 litrowego auta.
          Po czwarte nie widze sensu z Tobą dyskutować.Koniec tematu.
          www.fotopobudka.pl

          Comment

          • gobong
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.04
            • 658

            #20
            Tak, nikomu nic nie doradzasz, tylko tak informacyjnie nowicjuszowi napiszesz jaką to wspaniałą wydajność zacierania osiągnąłeś, niech myśli i duma czemu jemu tak fatalnie wyszło. Nie wiem może miałeś takie genialne słody, to nie chcesz powiedzieć jakie. Nie tylko ja Ci zwracam uwagę na to że nierealna jest taka efektywność i warto sprawdzić sprzęt. To zacząłeś obrażać- mnie . Tak informacyjnie z 6,5 kg słodów to można uzyskać około 30-32 litry brzeczki około 12blg. Koniec dyskusji
            Ostatnia zmiana dokonana przez gobong; 2014-08-19, 11:44.

            Comment

            • BizMar
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2014.07
              • 23

              #21
              Sam zacząłeś odpowiadać mi z przekąsem więc dostałeś stosowną odpowiedź.
              Nie podważam Twego doświadczenia ,bo pewnie masz już kilkadziesiąt warek za sobą.Może mam zły areometr co sprawdzę w przyszłości.Zrobię kilka warek to będę miał do czego się odnieść,a poki co wierzę w to co widzę i tyle.Można zamknąć temat,bo niczego już nie wniesie konkretnego.
              www.fotopobudka.pl

              Comment

              • zgoda
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 3516

                #22
                Zgłoś to zamkną.
                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                Comment

                Przetwarzanie...
                X