Przymierzam się do drugiej warki z puchy (i ostatniej- pora na słody) i nie za bardzo do końca rozumiem instrukcję (angielski na bakier). Swoją drogą chyba w Polsce powinno się sprzedawać towary z polską instrukcją. Wracając do problemu instrukcję rozumiem tak: wlać podgrzane puchy, dodać 3,5 litra wrzątku, uzupełnić wodą do 19 litrów, dodać saszetkę chmielową i z drożdżami, 4-6 dni fermentacji i butelkowanie. I teraz pytanie: czy saszetkę z chmielem dodać do zimnej brzeczki? Ile dać cukru do refermentacji? Może lepiej pogotować ekstrakt z wodą i "hop sachet"? Drożdże to wiem już, że lepiej uwodnić.
P.S. Właśnie kończy mi fermentacje brewkit Brewmaker English Export Bitter i mam pytanie, ile dać cukru na litr do refermentacji?
P.S. Właśnie kończy mi fermentacje brewkit Brewmaker English Export Bitter i mam pytanie, ile dać cukru na litr do refermentacji?
Comment