Pierwsza warka z puchy, może kolejna ze słodu... czy będzie różnica

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • azydek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.06
    • 5

Pierwsza warka z puchy, może kolejna ze słodu... czy będzie różnica

Witam.

Na początek chciałem się przywitać ze wszystkimi forumowiczami.

Na temat domowego warzenia piwa trafiłem znudzony piciem piwa serwowanego przez koncerny. Na razie jestem na etapie warzenie pierwszej warki Coopers`a (Draughter).

Zamierzam kolejną warkę wykonać ze słodów od początku tak jak Pan Bóg przekazał :-)

Chciałbym nabyć butelkę piwa od kogoś z forum, komu wyszło jakieś fajne piwko i mógł by mi wysłać butelkę (oczywiście odpłatnie).

A może znajdzie się ktoś z Lubonia / Poznania, to mogę się udać osobiście po odbiór i wymianę informacji :-)

Pozdrawiam wszystkich.
    Ostatnia zmiana dokonana przez azydek; 2014-06-22, 14:07.
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

Hej, w tym dziale możesz więcej napisać o sobie
    Witaj! Czyżby świeżo co zarejestrowany Forumowicz? Na dobry początek opowiedz coś o sobie tutaj!

Zachęcam do zacierania Oko sie cieszy jak kolejna osoba z okolicy stolicy WLKP zagłębia sie w tajlniki piwowarstwa

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
      dadek
      Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
      2024-09-16, 23:54
    • dadek
      Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
      dadek
      Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
      2023-10-06, 00:10
    • heckler
      Czechy, Praga-Dolní Měcholupy, Ke Slatinám 117/16, Pivovar Panaczech
      heckler
      Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
      2023-07-25, 09:37
    • dadek
      Czechy, Pardubice, Pod Lipami 24, Pivovar U Vojtěchů
      dadek
      Slovany to najdalej na wschód wysunięta dzielnica Pardubic. Dostać się tu można trolejbusem 12 (przystanek Spojilská, dojście 400 m) lub pociągiem do stacji Pardubice-Pardubičky (1,5 km). Bardzo tu zielono i przyjemnie, niska zabudowa jednorodzinna przylega do lasu Studaneckého, co powoduje...
      2022-03-27, 22:09
    • darekd
      Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
      darekd
      Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
      ...
      2023-02-07, 23:16
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...