Chcialbym poznac jakies osoby warzace piwo w domu, z którymi mozna spotkac sie na zywo i zaczerpnac wiedzy oraz sprobowac domowych piw. Właśnie zacząłem warzenie piwa w domu i poza internetem nie mam w tym żadnego wsparcia. Może mógłbyś podpowiedziec czy gdzieś na Lubelszczyźnie (mieszkam w Skierbieszowie) odbywają sie jakieś spotkania piwowarow domowych? Jeśli przeczyta to ktoś z Zamościa, Chełma, Lublina bądź okolic proszę o kontakt :-). Chętnie kupię domowe piwo lub jeśli moje wyjdą to wymienie się.
Poznam piwowarów z Lubelszczyzny
Collapse
X
-
Cześć. W Lublinie jest dość spora grupa piwowarów spotykających się w Monte di Vino. Jest też depozyt piwny U Fotografa. Zapewne część z nas pojawi się też na Chmielakach. Najbliższa impreza na którą część ludzi z lubelszczyzny się wybiera to siedlecki zlot na zamku w Liwie.
-
-
Akurat wiem o tych dwóch imprezach. Chmielaki mam rzut beretem ale nigdy na nich nie byłem bo zawsze uważałem to za festyn a nie okazję do poszerzenia horyzontów. W tym roku w końcu sie wybiore. Na siedlecką imprezę też się wybieram. Dzieki za namiary na te lokale. Jak będę w Lublinie na pewno zajrzę.
Comment
-
-
Comment