Przypalenie ekstraktu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • amorph
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.06
    • 89

    #1

    Przypalenie ekstraktu

    Dostałem puchę Brewmaker Pilsner Lager i postanowiłem dzisiaj zrobić. W oddzielnym garnku gotowałem tę puchę a w oddzielnym Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie JASNY - 1,7 kg. Gdy odszedłem dosłownie na kilka minut żeby zanieść butel wraz z gotowym już nachmielonym ekstraktem ten niechmielony trochę wykipiał mi z garnka na kuchenkę a to co zostało prawdopodobnie trochę się przypaliło. Cięzko poznać po zapachu bo muszę wywietrzyć porządnie kuchnie ale chciałbym wiedzieć czy takie przypalenie całkowicie zapsuje przyszłe piwo?

Related Topics

Collapse

  • dulukgrzegorz
    Ciemny ekstrakt niechmielony Coopers
    dulukgrzegorz
    Cześć wszystkim,



    Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?

    Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?

    Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...
    2022-10-04, 14:48
  • darekd
    Nepomucen, Crazy Lines #43 Pacific Dream
    darekd
    West Coast IPA chmiel: Motueka, Nelson Sauvin

    7,5% alk.
    16,5 ekstr.

    Aromat - przede wszystkim ubogi z lekkimi nutami cebulowo-czosnkowymi i jakimiś łagodnymi cytruskami
    Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, ale z długim kożuszkiem, zostaje na szkle
    Barwa...
    2024-03-12, 20:46
  • bastion
    Ukraina, Kropivnicki, Vierhna Permska 88, Dudliar.
    bastion
    To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...
    2022-01-05, 21:49
  • Orerendri
    Jak zacząć z brewkitami?
    Orerendri
    Znajomy z pracy podarował mi ostatnio butelkę samowyrobnego piwa z brewkitu. Pierwszy raz miałem z takowym do czynienia, bo wstyd się przyznać - do tej pory piłem mniej lub bardziej markowe koncerniaki. Nawet nigdy nie próbowałem piw rzemieślniczych, bo u nas trudno dostać coś, co nie pochodzi...
    2020-04-16, 08:02
  • pan_czarny
    Białowieża, Stoczek 218B (Hotel Białowieski), Browar Przełom
    pan_czarny
    Pierwszy browar rzemieślniczy w Białowieży, mieści się na terenie jednego z miejscowych hoteli. Zbudowany w oddzielnym budynku, po drugiej stronie parkingu.

    W hotelowej restauracji stała oferta piw z nalewaka, a także butelki na wynos. Na dzień dzisiejszy:
    -Jasne - polskie...
    2019-06-23, 23:22
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...