Dostałem puchę Brewmaker Pilsner Lager i postanowiłem dzisiaj zrobić. W oddzielnym garnku gotowałem tę puchę a w oddzielnym Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie JASNY - 1,7 kg. Gdy odszedłem dosłownie na kilka minut żeby zanieść butel wraz z gotowym już nachmielonym ekstraktem ten niechmielony trochę wykipiał mi z garnka na kuchenkę a to co zostało prawdopodobnie trochę się przypaliło. Cięzko poznać po zapachu bo muszę wywietrzyć porządnie kuchnie ale chciałbym wiedzieć czy takie przypalenie całkowicie zapsuje przyszłe piwo?
Przypalenie ekstraktu
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć wszystkim,
Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?
Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?
Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
West Coast IPA chmiel: Motueka, Nelson Sauvin
7,5% alk.
16,5 ekstr.
Aromat - przede wszystkim ubogi z lekkimi nutami cebulowo-czosnkowymi i jakimiś łagodnymi cytruskami
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, ale z długim kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-03-12, 20:46 -
-
To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...3 Photos
-
Channel: Ukraina
-
-
Znajomy z pracy podarował mi ostatnio butelkę samowyrobnego piwa z brewkitu. Pierwszy raz miałem z takowym do czynienia, bo wstyd się przyznać - do tej pory piłem mniej lub bardziej markowe koncerniaki. Nawet nigdy nie próbowałem piw rzemieślniczych, bo u nas trudno dostać coś, co nie pochodzi...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Pierwszy browar rzemieślniczy w Białowieży, mieści się na terenie jednego z miejscowych hoteli. Zbudowany w oddzielnym budynku, po drugiej stronie parkingu.
W hotelowej restauracji stała oferta piw z nalewaka, a także butelki na wynos. Na dzień dzisiejszy:
-Jasne - polskie...-
Channel: Podlaskie
-
- Loading...
- Koniec listy.