Butelki prosto z browaru Jagiełło - Chełm

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • amorph
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.06
    • 89

Butelki prosto z browaru Jagiełło - Chełm

Zajechałem dzisiaj do browaru Jagiełło zapytać czy nie sprzedaliby butelek. Nie było żadnego problemu. Kupiłem transporter za 5pln i 20 nowych, czystych, bez etykiet butelek 0,33l (te akurat mają wysoki kołnierz a jestem posiadaczem Grety) po 0,40pln. Przy okazji widziałem rozlew i palety z cukrem na hali. Piwo ochydne ale butelek nie żałowali wiec mam mycie i odklejanie etykiet z głowy.

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Pokrówka, Gminna 57, Browar Jagiełło
    Shedao
    Znany i raczej nielubiany , a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
    W samym browarze mamy całkiem...
    2025-01-07, 13:39
  • ART
    Wielkie uaktualnienie 2015 - Jagiełło, Chełm-Pokrówka ul. Gminna 57
    ART
    Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
    2014-12-18, 22:29
  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • Prusak
    Jagiełło, Ciemny Ale
    Prusak
    Piwo określone przez browar jako foreign extra stout.
    E. 14, 2 blg
    A: 6, 1& vol.
    Po otwarciu z butelki ładny aromat palono-czekoladowy, po przelaniu dochodzi leciutki akcent maślany.
    Barwa ciemnobrązowa do czarnej, nieprzejrzysta.
    Piana średnio obfita, opadająca...
    2024-08-30, 20:57
  • chmielakikrasnystaw
    Chmielaki Krasnostawskie 2019
    chmielakikrasnystaw
    KONSUMENCKI KONKURS PIW
    49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
    PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
    Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
    1. Primator Pumpa – Pivovar...
    2019-08-07, 12:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...