Zajechałem dzisiaj do browaru Jagiełło zapytać czy nie sprzedaliby butelek. Nie było żadnego problemu. Kupiłem transporter za 5pln i 20 nowych, czystych, bez etykiet butelek 0,33l (te akurat mają wysoki kołnierz a jestem posiadaczem Grety) po 0,40pln. Przy okazji widziałem rozlew i palety z cukrem na hali. Piwo ochydne ale butelek nie żałowali wiec mam mycie i odklejanie etykiet z głowy.
Butelki prosto z browaru Jagiełło - Chełm
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Znany i raczej nielubiany
, a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
W samym browarze mamy całkiem...-
Channel: Browary polskie
-
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
2014-12-18, 22:29 -
-
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
-
Channel: Niemcy
-
-
Piwo określone przez browar jako foreign extra stout.
E. 14, 2 blg
A: 6, 1& vol.
Po otwarciu z butelki ładny aromat palono-czekoladowy, po przelaniu dochodzi leciutki akcent maślany.
Barwa ciemnobrązowa do czarnej, nieprzejrzysta.
Piana średnio obfita, opadająca...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
PIWA ZGŁOSZONE
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Primator Pumpa – Pivovar... - Loading...
- Koniec listy.