Dzisiaj przy przelewaniu mojej pierwszej warki na cichą, przypadkowo zbiłem balingometr strącając ze stołu. I tu rodzi się moje pytanie. Czy jest on tak naprawdę bardzo potrzebny? Czy przy następnej warce nie będę mógł poprostu zostawić fermentacji na parę dni dłużej, żeby być spokojnym o fermentację? I co jak się zbije balingometr? Próbowałem znaleźć z czego jest zrobiony, ale nigdzie nie znalazłem. Jest on całkowicie bezpieczny?
Balingometr, jak to z nim jest
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Jest to bardziej punkt wyszynkowy samego browaru niż sam browar, choć głowy nie daję. Sprzętu nie widać. Mała salka z ogrodowymi stolikami i ogródek na zewnątrz przy wąskiej, ale mało ruchliwej ulicy. Salka dekorowana pracami zaprzyjaźnionej artystki Laury Venezia. 4 krany na nalewaku plus...
-
Channel: Włochy
2023-02-08, 18:35 -
-
Ten mały browar w czasie swojej krótkiej historii istnienia, ma już drugą lokalizacje w Równym.
Został uruchomiony w 2013 roku na adresie- Hruszewskoho 77.
Tam działał przez dwa lata, by w 2015 roku, przenieść się na aktualne miejsce. Co ciekawe na tym pierwszym działa obecnie...-
Channel: Ukraina
2020-05-17, 21:55 -
-
bo mi pies zbił mój... a kupiłem go w browamatorze.
teraz patrze na ceny np chmieli w browamatorze i np wes sklepie, urzadzen w biowinie..to az strachbierze bo browamator z 40-50% rzeczy conajmniej mna droższe :/
i nie chce tam za 20zł kupować samego balingometra.. gdy w sklepie...-
Channel: Gdzie dostać...
-
-
Opiszę pokrótce mój problem. Postanowiłem uwarzyć piwo pszeniczne z ekstraktów od browamatora. Kupiłem jeden z gotowych zestawów, który składał się z 5.1 kg pszenicznego ekstraktu słodowego + chmiel, gdzie po uwarzeniu miałem otrzymać brzeczkę BLG 19. No i tutaj zaczyna się problem,...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć,
Ponieważ od kilku lat nic nie uwarzyłem, sprzedaję swoje wyposażenie.
Zestaw to:
- garnek z nierdzewki 50l z pokrywką
- chłodnica zanurzeniowa z wężykami i szybkozłączką (taka: https://browamator.pl/chlodnica-zanu...x-215,3,5,2430)
...-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment