http://www.wiki.piwo.org/Kategoria:Chmiele. Tak poza tym to cała Wiki na http://piwo.org jest świetna. Masz ładnie opisane wszystkie etapy warzenia, surowce, jest sporo receptur zarowno z ekstraktow jak i słodów.
Przygotowania do pierwszego warzenia.
Collapse
X
-
Takie cudo to fajna rzecz jak ma się gdzie trzymać. Bo dobre piwo to nie tylko jak myślą obecnie niektórzy przechmielone super mocne pseudo angielskie piwa rodem z hameryki, od której wszelkie mądrości i dorodziejstwa płyną w tym i najlepiej perfumowane chmiele. Także pilsy i lagery jeśli dobrze uwarzone smaczne są . Jak się nie ma gdzie postawić to warzyć trzeba sezonowo, dolna fermentacja zimą górna to cały rok można. Życzę samych smacznych piw i fajnej zabawy przy warzeniu. Na stronie jednego sklepu, chyba mogę napisać że na homebrewing.pl znawczyni tematu doskonała piwowarka zwyciężczyni Żywieckiego konkursu zamieściła parę fajnych opracowań styli piwnych, warto przeczytać i mieć nadzieje na kontynuacje.
Comment
-
Comment