http://www.wiki.piwo.org/Kategoria:Chmiele. Tak poza tym to cała Wiki na http://piwo.org jest świetna. Masz ładnie opisane wszystkie etapy warzenia, surowce, jest sporo receptur zarowno z ekstraktow jak i słodów.
Przygotowania do pierwszego warzenia.
Collapse
X
-
W sumie zawsze chyba można zrobić wszystkie proporcje na pół i w garnku 15 litrów.
Też miałem zamiar zamawiać ten zestaw z Centrum Piwowarstwa, ale to ciekawe i smutne, że termometr dziwnie działa. To sprawdzona informacja?Comment
-
Takie cudo to fajna rzecz jak ma się gdzie trzymać. Bo dobre piwo to nie tylko jak myślą obecnie niektórzy przechmielone super mocne pseudo angielskie piwa rodem z hameryki, od której wszelkie mądrości i dorodziejstwa płyną w tym i najlepiej perfumowane chmiele. Także pilsy i lagery jeśli dobrze uwarzone smaczne są. Jak się nie ma gdzie postawić to warzyć trzeba sezonowo, dolna fermentacja zimą górna to cały rok można. Życzę samych smacznych piw i fajnej zabawy przy warzeniu. Na stronie jednego sklepu, chyba mogę napisać że na homebrewing.pl znawczyni tematu doskonała piwowarka zwyciężczyni Żywieckiego konkursu zamieściła parę fajnych opracowań styli piwnych, warto przeczytać i mieć nadzieje na kontynuacje.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...2 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-09-15, 11:09 -
-
Wielokran z ok. 30 pipami, mają tutaj lane m.in. piwa ze swojego nowopowstałego za ścianą browarku - Imperial Brygghus. W zestawie kranowym są dwie brytyjskie pompy na ejle.
Lokal ma trochę dziwaczny klimat - główna sala stylizowana na angielski pub, więc ciemne drewno, przygaszone...-
Channel: Szwecja
2023-10-15, 18:37 -
-
Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić
.
Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...-
Channel: Podkarpackie
-
-
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment