Witam. Planuje zacząć przygodę z warzeniem własnego piwka. Jestem na etapie pogłębiania wiedzy i zakupu sprzętu. Pierwszą mam nadzieję że udaną próbę podejmę po powrocie z wakacji około 15 sierpnia. W drodze mam zestaw startowy Zacier Mistrz ze słodem Pale Ale plus dezynfekcja, suszarka na butelki no i chmiele. Chmiele pod APA tak myślę. tzn. Citra, Chinook i Cascade. Jest tez jakiś chmiel w tym zestawie. Jeżeli ktoś z was widzi na tym etapie ze coś jest nie tak to prosił bym o naprowadzenie mnie, będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Przy okazji zapytam. Znalazłem chłodziarkę 90l z zakresem chłodzenia od 3 do 18 stopni C.
Czy jest sens inwestować w takie cudo? pomyślałem że odszedł by problem pilnowania temp. podczas fermentacji.
Przy okazji zapytam. Znalazłem chłodziarkę 90l z zakresem chłodzenia od 3 do 18 stopni C.
Czy jest sens inwestować w takie cudo? pomyślałem że odszedł by problem pilnowania temp. podczas fermentacji.
Comment