Witam. Jak w tytule. Pierwsza warka
Miałem zaczekać na powrót z wakacji ale mam dzień wolny więc zabieram się do pracy. Przygotowałem recepturę, która mam nadzieje jest poprawna. Prosił bym o weryfikacje i rady.
Piwko ma podchodzić pod APA/AIPA:
Zacieranie
Słód mieszany:
-Pilzneński 2,5kg
-Monachijski 1,3kg
-karmelowy jasny 0,2kg
całość 66 stopni na 60min
Chmielenie
-Citra 30min/25g.
-Marynka 20min/20g.
-Sybilla 5min/25g.
Chmielenie na cichej (o ile wystarczy czasu)
-Citra 15g.
O ile wystarczy czasu ponieważ 3 sierpnia wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc będę chciał rozlać to do butelek. Cicha fermentacja zależy od tego jak szybko uwiną się drożdże.
Jakieś sugestie??

Piwko ma podchodzić pod APA/AIPA:
Zacieranie
Słód mieszany:
-Pilzneński 2,5kg
-Monachijski 1,3kg
-karmelowy jasny 0,2kg
całość 66 stopni na 60min
Chmielenie
-Citra 30min/25g.
-Marynka 20min/20g.
-Sybilla 5min/25g.
Chmielenie na cichej (o ile wystarczy czasu)
-Citra 15g.
O ile wystarczy czasu ponieważ 3 sierpnia wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc będę chciał rozlać to do butelek. Cicha fermentacja zależy od tego jak szybko uwiną się drożdże.
Jakieś sugestie??
Comment