Saison - drożdże?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

    Saison - drożdże?

    Witam, chce uwarzyć saisona tylko nie wiem czy drożdże T-58 będą dobre?
    W jakiej temperaturze przeprowadzić fermentacje? Czytałem, że saison lubi wyższe temperatury.
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    Niezłe, choć są sceptycy.
    Pieprzowe nutki w saisonie są wskazane.
    Fermentację zacząłbym niżej (np. 20*C) żeby po 2-3 dniach podnieść do 24*C.
    Last edited by leona; 2014-07-25, 13:15.

    Comment

    • amap
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.02
      • 98

      #3
      ja bym powiedział, że w zależności od drożdży fermentowałbym w 26-30 stopniach

      Comment

      Przetwarzanie...
      X