Piwo z brewkitu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gobong
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.04
    • 658

    #16
    Poznasz to na pewno. Organoleptycznie.

    Comment

    • amorph
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2014.06
      • 89

      #17
      Jesli chodzi o brewkity to najważniejsze zeby uzupełniać ekstraktem a nie cukrem. Ale wtedy koszt piwa wychodzi ponad 2pln. Wybieraj piwa takie jakie lubisz. Tutaj masz pogląd na to jaki jest ich wybór i podział.

      Piwa górnej fermentacji teraz zrobisz np w chłodnej piwnicy a do piw dolnej fermentacji potrzebna jest lodówka na pare miesięcy.

      Wiele sklepów internetowych ma też piwa z ekstraktów. Robisz tak jak brewkit tylko dochodzi Ci chmielenie. Myśle ze to lepsza opcja niż puszki.

      Comment

      • gobong
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.04
        • 658

        #18
        Jeszcze jedno, warto coś o sobie napisać. Wystarczy miejsce zamieszkania, już można się dogadać z kimś z okolicy aby coś ci pokazał. Jak widzę jesteś całkowicie zielony, nie masz pojęcia o niczym, warto może rozejrzeć się i na jakieś warsztaty zapisać, poszukać piwowara z okolicy, poprosić o pomoc, najlepsza pomoc to popatrzeć jak ktoś warzy. Bo jak się nie ma pojęcia o niczym, zero podstaw, to naprawdę ale czasochłonne i kosztowne jest odkrywanie rzeczy dawno odkrytych. Można się także po prostu zrazić, podczas gdy tak naprawdę nie jest to na poziomie amatorskim takie trudne.

        Comment

        • amorph
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2014.06
          • 89

          #19


          Nie wskoczył mi obrazek w poprzednim poście.

          Comment

          • radrad
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2014.08
            • 9

            #20
            Dzieki wszystkim

            Comment

            Przetwarzanie...
            X