Kilka pytań do pierwszego brewkitu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gobong
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.04
    • 658

    #31
    We wcześniejszym poście przytoczyłem Ci oryginalna instrukcję. Z puszką dokupionego ekstraktu płynnego zrób tak samo jak z brew-kitem czyli rozgrzej go we wrzątku. Z lektury forum wiem że ludzie używają trochę wrzątku te 5 litrów jak piszą w instrukcji a resztę wody to dolewają taką z 5 litrowych baniaków np.: z Biedronki. Jej podobno nie trzeba przegotowywać, kranówka koniecznie przegotowana. Pamiętaj koniecznie o wysterylizowaniu fermentora. Piwo niestety łatwo łapie infekcje. Powodzenia.

    Comment

    • gobong
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.04
      • 658

      #32
      Swoja drogą , brak instrukcji w języku polskim? Jakby coś nie wyszło masz podstawy do reklamacji i puszczenia z torbami sklepu. Musi być instrukcja w języku polskim.

      Comment

      • grekab
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2014.08
        • 66

        #33
        Sklep to browamator.
        Młody piwowar

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • o2w5n778
          Glukoza / Cukier a ekstrakt słodowy
          o2w5n778
          Cześć!
          Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...
          2018-05-04, 21:05
        • Grbuy
          Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
          Grbuy
          Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
          2023-11-30, 20:57
        • Orzech1988
          X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
          Orzech1988
          Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

          Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
          2019-01-13, 21:23
        • SupeR_PiwosZ
          Kamionka, (Czarnków) Pilsner Premium
          SupeR_PiwosZ
          Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)

          Piwo jasne, pasteryzowane.

          Ekstrakt: brak informacji.
          Alk.: 5,6% obj.

          Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
          Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...
          2024-12-31, 21:45
        • dulukgrzegorz
          Ciemny ekstrakt niechmielony Coopers
          dulukgrzegorz
          Cześć wszystkim,



          Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?

          Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?

          Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...
          2022-10-04, 14:48
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...