Duże Blg po burzliwej co dalej?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cromlock
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.07
    • 13

A jak będziesz przelewał na cichą? Bo jak też chcesz przenosić po schodach do domu to wydaje mi się, że wzburzą Ci się drożdże i kiepski będzie rezultat tegoż przelewania.

Comment

• BizMar
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.07
      • 23

Jednak zostawilem jeszcze na 1 dzien lub dwa,zobaczymy teraz mam w domu a wyszlo 5 Blg wiec nie jest zle
      www.fotopobudka.pl

Comment

• Cromlock
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2014.07
        • 13

No to już lepiej, jeszcze jak zlejesz na cichą to coś dojedzą i będzie git

Comment

• BizMar
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.07
          • 23

I znowu zmiana decyzji,piwko cały czas pracuje bulka co 2 min więc zostawiam tak do piątku a ze względu na wyjazd w sobotę pomijam cichą i od razu zabutelkuję,może spadnie do 3 Blg przez 5 dni.Teraz jest 22 st w pomieszczeniu wcześniej było 18 w piwnicy.Będzie dobrze
          Dziś zlałem wcześniejszą warkę do butelek już więc najgorszy etap przede mną,aż do października ale smak półproduktu z fiolki całkiem obiecujący więc jestem dobrej myśli
          www.fotopobudka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• RomaNzRumunii
            Kolsch temperatura fermentacji
            RomaNzRumunii
            Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
            2023-11-25, 21:07
          • smir
            Oktoberfestbier temperatura fermentacji
            smir
            Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
            ...
            2021-05-24, 21:09
          • SielskieWzgorze
            Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
            SielskieWzgorze
            Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
            ...
            2024-02-19, 09:28
          • Zaiksik
            Trudne początki
            Zaiksik
            Witam
            Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
            Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
            Wszystko...
            2024-08-27, 17:13
          • rosiks
            Receptura na APA
            rosiks
            Witam,

Ostatnimi czasy wymyśliłem sobie, że uwarzę piwo w stylu APA single hop mosaic.
            Jest to pierwsza receptura wymyślona przeze mnie, a nie zestaw z forumowego sklepu.
            Jestem pewien, że kolor piwa na pewno nie odpowiada temu stylowi. Powiedziałbym że jest miedziany/bursztynowy....
            2017-12-25, 18:52
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...