Bitter- mała i rzadka gęstwa, kwaskowy posmak, czy to infekcja?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grand88
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 2

    Bitter- mała i rzadka gęstwa, kwaskowy posmak, czy to infekcja?

    Witam, dziś przelewałem swoja pierwszą warkę z zacieraniem (Bitter 9Blg) na fermentację cichą. Po 7 dniach Blg zatrzymało się na 3 i zgodnie z instrukcja przelałem je jak powyżej. Piwo ma bardzo ładny zapach, nie śmierdzi, natomiast w smaku oprócz goryczki wyraźnie, o ile nie intensywnie czuć kwaskowy posmak, coś w stylu grejpfruta. Poza tym gęstwa drożdżowa, która się odsłoniła była bardzo rzadka i było jej bardzo mało(załączam zdjęcie).
    I tu moja prośba o pomoc i informacje czy to piwo przypadkiem nie jest zakażone i nie zaczyna się psuć?
    Attached Files
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #2
    Fermentowałeś we wiadrze z kranikiem?
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

    Comment

    • grand88
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.08
      • 2

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
      Fermentowałeś we wiadrze z kranikiem?
      Tak, dodam że był odkażony, i nic nie ciekło..

      Comment

      Przetwarzanie...
      X