Witam bractwo piwowarskie!
Mam już 4 warki z zacieraniem za sobą, ale nadal czuje się jeszcze zielony. To co robiłem do tej pory, było z gotowych zestawów surowców od tutejszego sklepu. Kuzyn ostatnio sprezentował mi 5kg słodu pilzneńskiego jasnego i 2kg słodu karmelowego.
Chciałbym zrobić coś fajnego ale coś takiego co by podpasowało ogółowi rodziny... czyli lager (sklepowe podniebienia).
Miałem do tej pory do czynienia z chmielem Marynka i Lubelskim.
Chciałbym zrobić standardowo 20l piwa ale brak mi pomysłu jaki wybrać chmiel i drożdże.
Pomyślałem, że najlepeij jak się poradzę forumowiczów... jakieś propozycje?
Mam już 4 warki z zacieraniem za sobą, ale nadal czuje się jeszcze zielony. To co robiłem do tej pory, było z gotowych zestawów surowców od tutejszego sklepu. Kuzyn ostatnio sprezentował mi 5kg słodu pilzneńskiego jasnego i 2kg słodu karmelowego.
Chciałbym zrobić coś fajnego ale coś takiego co by podpasowało ogółowi rodziny... czyli lager (sklepowe podniebienia).
Miałem do tej pory do czynienia z chmielem Marynka i Lubelskim.
Chciałbym zrobić standardowo 20l piwa ale brak mi pomysłu jaki wybrać chmiel i drożdże.
Pomyślałem, że najlepeij jak się poradzę forumowiczów... jakieś propozycje?
Comment