Instrukcja filmowa nt. warzenia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pawellos
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 2

Instrukcja filmowa nt. warzenia

Witam,
    Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z domowym piwem.
    Mam pytanie o film znaleziony na yt:
    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Czy informacje z filmu i opisany sprzęt sa wystarczające do zrobienia pierwszej warki? Co byście dodali? W których momentach można zrobić coś inaczej/ lepiej?
    Pozdrawiam,
    Paweł
  • p0p0
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.07
    • 35

Na start najlepsze są brewkity z Coopersa. Sprawdź czy Ci się to podoba, a potem przejdź do zacierania. Startery są za 200 zł, a sam garnek z emalią może kosztować 150 zł.

Comment

Related Topics

Collapse

• zasada
      [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
      zasada
      Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
      • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
      ...
      2021-04-06, 12:43
    • Zaiksik
      Trudne początki
      Zaiksik
      Witam
      Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
      Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
      Wszystko...
      2024-08-27, 17:13
    • Grbuy
      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
      Grbuy
      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
      2023-11-30, 20:57
    • pebejot
      Koszęcin, Zamkowa 1, Browar Śląsk / Restauracja Pod Pałacem
      pebejot
      Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
      Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
      Do Koszęcina...
      2022-12-07, 06:28
    • bartek90
      Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
      bartek90
      Cześć wszystkim,
      jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
      Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
      2020-05-14, 12:41
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...