Witam! Tym razem jako moje drugie piwo chcę zrobić Chocolate Milk Stouta. Planuję trafić w coś koło Sweet Cow z Alebrowara. Chyba łatwiej zrobić normalne warzenie ale jeszcze nie jestem na nie gotowy.
Z tego co udało mi się znaleźć w sieci planuję to zrobić tak:
200g słodu czekoladowego z zalanego wodą i zostawione na noc w lodówce (parzenie na zimno?)
100g kakao z niską zawartością tłuszczu
500g laktozy
Stout Brewkit od Coopersa
100g glukozy do refermentacji
Chcę się zmieścić w 20 litrach
Czy dalibyście może ekstraktu słodowego ciemnego jeszcze? Czy nie będzie za dużo cukru wtedy?
Może wrzucić laski wanilli na cichą dla aromatu?
Uwagi lub sugestie mile widziane
PS Jeszcze mały offtop, czy da się gdzieś włączyć listę swoich postów i tematów? Nie mogę tego znaleźć.
Źródło:
Z tego co udało mi się znaleźć w sieci planuję to zrobić tak:
200g słodu czekoladowego z zalanego wodą i zostawione na noc w lodówce (parzenie na zimno?)
100g kakao z niską zawartością tłuszczu
500g laktozy
Stout Brewkit od Coopersa
100g glukozy do refermentacji
Chcę się zmieścić w 20 litrach
Czy dalibyście może ekstraktu słodowego ciemnego jeszcze? Czy nie będzie za dużo cukru wtedy?
Może wrzucić laski wanilli na cichą dla aromatu?
Uwagi lub sugestie mile widziane
PS Jeszcze mały offtop, czy da się gdzieś włączyć listę swoich postów i tematów? Nie mogę tego znaleźć.
Źródło:
Comment