Z uwagi iż jest to pierwsza receptura jaką układałem proszę o weryfikację i zasugerowanie poprawek jeśli są potrzebne. Piwo ma być czymś w stylu APA single hop z niezbyt intensywną goryczkę, raczej słodkawe.
Słody:
Pale Ale - 3kg
Pilzneński - 1kg
Caramunich typ II 110-130 EBC - 250g
Chmiel Cascade:
40 gram na 60 minut
40 gram na 5 minut
20 gram na zimno
Zacieranie:
podgrzanie zacieru do 70 stopni, czas do uzyskania negatywnej próby jodowej,
mash out
Drożdże US-05 lub Danstar Windsor Ale.
Co o tym sądzicie?
Słody:
Pale Ale - 3kg
Pilzneński - 1kg
Caramunich typ II 110-130 EBC - 250g
Chmiel Cascade:
40 gram na 60 minut
40 gram na 5 minut
20 gram na zimno
Zacieranie:
podgrzanie zacieru do 70 stopni, czas do uzyskania negatywnej próby jodowej,
mash out
Drożdże US-05 lub Danstar Windsor Ale.
Co o tym sądzicie?
Comment