Jakim sprzętem odciągacie brzeczkę z fermentora do butelek. Widziałem kiedyś na filmach jak gość miał taką pompkę, ale nie mogę takiej znaleźć. Czy pozostaje standardowe zasysanie wężyka?
Odciąganie brzeczki
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi:
- garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł
- drewniana warząchew (łyżka) 10 zł
- śrutownik stołowy 200 zł
- chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł
- refraktometr 0-40°Brix'a...5 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-03-10, 19:01 -
-
Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
2. Fermentator z rurką 33l
3. Aerometr
4. Łyga
5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
6. Filtrator z oplotu
7. Jodowy...3 Photos-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2022-05-23, 19:49 -
-
Przymierzam się do warzenia z ekstraktów. Mam oczywiście pewne braki sprzętowe (garnek poniżej 20 litrów, brak chłodnicy). O ile brak gara 30l nie jest jakimś poważnym problemem (można zawsze uwarzyć mniejszą warkę) o tyle martwi mnie brak chłodnicy.
Czy (i jaki) wpływ...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
-
Channel: Niemcy
2025-02-12, 02:28 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment