Pytałem już ogólnie kilku osób, ale teraz już konkretnie znam terminy, wiec mogę precyzyjniej zapytać.
Mamy na cichej (burzliwa 8 dni) wielozbożowe (lekko chmielone) piwo 16,5Blg. Nie będzie możliwości zlania z cichej po 2 tygodniach. Możemy albo butelkować po tygodniu na cichej, albo cichą wydłużyć do 6 tygodni. Temperatura w piwnicy jest stała - 17 stopni.
Lepszy tydzień cichej czy sześć?
Mamy na cichej (burzliwa 8 dni) wielozbożowe (lekko chmielone) piwo 16,5Blg. Nie będzie możliwości zlania z cichej po 2 tygodniach. Możemy albo butelkować po tygodniu na cichej, albo cichą wydłużyć do 6 tygodni. Temperatura w piwnicy jest stała - 17 stopni.
Lepszy tydzień cichej czy sześć?
Comment