Pierwsze warzenie - problem

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Elimster
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.06
    • 2

    Pierwsze warzenie - problem

    Hej dziś warzyłem swoją pierwszą warkę z zacieraniem. Nie sprawdziłem po wysładzaniu ile stopni balinga ma brzeczka w efekcie czego dopiero po całym procesie produkcyjnym zorientowałem się, że wylądowałem z 12-13 litrami brzeczki z zadanymi drożdżami. Mogę dolać przegotowanej i ostudzonej wody w tym momencie ?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23979

    #2
    No to zależy ile tych ballingów w końcu miałeś po chmieleniu.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • Elimster
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.06
      • 2

      #3
      Po chmieleniu miałem 22 stopnie ballinga w tym jakieś 1,5 stopnia z laktozy. Dolałem 5 litrów przegotowanej i ostudzonej wody. Pewnie trzeba było więcej ale wczoraj już nie dałem rady się tym zajmować.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X