Nieszczęsne butelki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • booua
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.09
    • 4

Nieszczęsne butelki

Witajcie serdecznie piwosze, to mój pierwszy post
    Nie zacząłem jeszcze swojej przygody z warzeniem, na razie jestem na etapie studiowania literatury i myślę, że już niedługo kupię zestaw startowy z BA i uwarzę swoje pierwsze piwo (koniecznie weizena).

Ale nie o tym post. Aktualnie poszukuję butelek w nieco innym celu. Szczególnie poluję na żywieckie butelki niezdobione. Mieszkam niedaleko Żywca i mimo, że mam tam znajomego nie jest on w stanie załatwić mi ani jednej skrzynki butelek, podobno tego pilnują. Byłem już w hurtowni i zaśpiewali mi cenę za skrzynkę i butelki 70zł (butelki oczywiście puste ). Rekord padł w sklepie w pobliżu, gdzie zaśpiewali 80zł. Na tym forum znalazłem jakiś czas temu posta, że te butelki można zdobyć za 15zł. Potrzebuję 190 sztuk, więc przerób butelek pełnych na puste za pomocą własnego żołądka i żołądków znajomych raczej nie wchodzi w grę. Gdzie zdobyć więc te głupie butelki w rozsądnej cenie?

Z góry dziękuję za pomoc!
  • TeDy_beer
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.06
    • 283

Czemu akurat butelki żywieckie? Wiadome, że mają one kaucję więc, sklep w najlepszym wypadku sprzeda Ci je po tej cenie. Znajdź w okolicy sklep który ma w ofercie piwa craftowe, które leją w jednorazowe butelki. Wielu ludzi przychodzi do sklepu z takowymi myśląc, że zwrotne. Ew. poszukaj takich sklepów tu na forum i poproś właściciela za miły upominek, aby ci butelek nazbierał.
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19275

Zapytaj w Kauflandzie. Automat takie przyjmuje. Pewnie mają. Jakbyś potrzebował innych służę swoimi.

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

- park w pobliżu jakiegoś hipermarketu - zazwyczaj walają się dziesiątki butelek po piwie. U nas na topie akurat całkiem niezłe z Perły.
        - W hurtowni zapłąciłem kaucję za dwie skrzynki z butelkami w wys. 15 zł.
        - knajpa z piwami w jednorazówkach - wywalają tego dziesiątki tygodniowo.

Comment

• slavoy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

Najlepszym tropem wydaje mi się knajpa. Zagadaj, żeby dla ciebie odkładali i odbieraj na bieżąco. Będziesz miał butelki relatywnie świeżo po opróżnieniu, odpada więc problem zasyfionych i zapleśniałych sztuk wymagających szorowania/moczenia w ostrej chemii.
          Dick Laurent is dead.

Comment

• gwzd
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2012.01
            • 622

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika booua Wyświetlenie odpowiedzi
            Na tym forum znalazłem jakiś czas temu posta, że te butelki można zdobyć za 15zł. Potrzebuję 190 sztuk, więc przerób butelek pełnych na puste za pomocą własnego żołądka i żołądków znajomych raczej nie wchodzi w grę. Gdzie zdobyć więc te głupie butelki w rozsądnej cenie?

Z góry dziękuję za pomoc!
            1. Idziesz do małego sklepu monopolowego, gdzie za ladą stoi właściciel.
            2. Kupujesz jakieś piwka, dodajesz przy płaceniu, że robisz też piwa w domu i stawiasz na ladę jedną butelkę z piwem zachęcając do spróbowania
            3. Pytasz, czy jest możliwość odkupienia skrzynek z butelkami (skrzynka 8zł, butelki 20 x 0,35zł)

U mnie zadziałało za pierwszym razem

Comment

• Zywiec79
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2014.02
              • 123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedzi
              1. Idziesz do małego sklepu monopolowego, gdzie za ladą stoi właściciel.
              2. Kupujesz jakieś piwka, dodajesz przy płaceniu, że robisz też piwa w domu i stawiasz na ladę jedną butelkę z piwem zachęcając do spróbowania
              3. Pytasz, czy jest możliwość odkupienia skrzynek z butelkami (skrzynka 8zł, butelki 20 x 0,35zł)

U mnie zadziałało za pierwszym razem
              U mnie ten sposób też działa. Z tym wyjątkiem ,że nawet pieniędzy za butelki i skrzynki nie chce

Comment

Przetwarzanie...
              X