Drożdżowe posmaki w piwie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kwachoo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.06
    • 9

W przypadku, gdy drożdże same ładnie flokulują, chłodzenie po cichej pewnie dużo nie wniesie, ale ja ostatnio chłodzę tak każdą warkę i piwa wychodzą mi klarowniejsze.

Comment

Related Topics

Collapse

• TommyCollins
      Beczka dębowa - spora szpara na dnie beczki
      TommyCollins
      Witam!
      Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...
      2024-05-15, 15:56
    • m2200
      Kiedy wrzucać przyprawy podczas cichej fermentacji?
      m2200
      Witam,

wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.

Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego...
      2019-05-16, 17:06
    • ohdesu
      Piana przy cichej fermentacji
      ohdesu
      To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
      2019-03-03, 14:39
    • goral1991
      Browar domowy "DWA PIOTRY"
      goral1991
      Hej, nadszedł czas, aby pochwalić się tym, co udało się uwarzyć. A przy okazji, że dopiero zaczynamy potraktować wpis jako notatnik. Dwie pierwsze warki z brewkitu, aby ogarnąć co i jak. Warzymy razem z kumplem od 4 maja tego roku. Aktualnie z myślą o poczęstowaniu znajomych i dobrej zabawie....
      2017-07-19, 15:31
    • dadek
      Czechy, Praha, U Akademie 11, Pivovar a café Lajka
      dadek
      W praskiej dzielnicy Bubeneč pierwszym browarkiem był Bubenečský powstały prawie równo rok temu https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=132888 a od marca 2019 około 1500 m na zachód dołączył kolejny pod nazwą Lajka. Również mieści się w dużej stylowej kamienicy jakich tu pełno, przez...
      2019-09-18, 03:27
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...