Witam
Na forum jestem od dość dawna ale w zasadzie to chyba tutaj się jeszcze nie udzielałem i chyba jest to nawet mój pierwszy post, coś niecoś na temat warzenia piwa przeczytałem ale za praktykę jeszcze się nie zabierałem
Do tej pory zajmowałem się wyrobem "czegoś mocniejszego" na własną potrzebę, ze standardowego 1410 zacząłem eksperymentować ze zbożami Ponieważ zostało mi się trochę śruty jęczmiennej (jęczmień niesłodowany) chciałem się zapytać czy zastępując słodowanie enzymami gorzelniczymi ( alfa-amylaza i gluko-amylaza ) jestem z tego w stanie wyprodukować piwo ?
Na forum jestem od dość dawna ale w zasadzie to chyba tutaj się jeszcze nie udzielałem i chyba jest to nawet mój pierwszy post, coś niecoś na temat warzenia piwa przeczytałem ale za praktykę jeszcze się nie zabierałem
Do tej pory zajmowałem się wyrobem "czegoś mocniejszego" na własną potrzebę, ze standardowego 1410 zacząłem eksperymentować ze zbożami Ponieważ zostało mi się trochę śruty jęczmiennej (jęczmień niesłodowany) chciałem się zapytać czy zastępując słodowanie enzymami gorzelniczymi ( alfa-amylaza i gluko-amylaza ) jestem z tego w stanie wyprodukować piwo ?
Comment