Refermentacja po cichej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grekab
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.08
    • 66

Refermentacja po cichej

Czy po cichej fermentacji trzeba dodać trochę drożdży aby nastąpiła refermentacja w butelkach
    Młody piwowar
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10806

Chyba nigdy nie dodawałem, nawet przy mocnych piwach
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• grekab
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2014.08
      • 66

A piwko będzie dobrze nagazowane ?
      Młody piwowar

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10806

Jeśli nie spasteryzujesz to tak
        Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• m2200
          Kiedy wrzucać przyprawy podczas cichej fermentacji?
          m2200
          Witam,

wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.

Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego...
          2019-05-16, 18:06
        • ohdesu
          Piana przy cichej fermentacji
          ohdesu
          To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
          2019-03-03, 15:39
        • rosiks
          Receptura na APA
          rosiks
          Witam,

Ostatnimi czasy wymyśliłem sobie, że uwarzę piwo w stylu APA single hop mosaic.
          Jest to pierwsza receptura wymyślona przeze mnie, a nie zestaw z forumowego sklepu.
          Jestem pewien, że kolor piwa na pewno nie odpowiada temu stylowi. Powiedziałbym że jest miedziany/bursztynowy....
          2017-12-25, 19:52
        • AaLeX
          Jędrzejów, Argus Mocne
          AaLeX
          Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
          2023-12-30, 14:51
        • darekd
          Fortuna, Miłosław Jasne Pełne
          darekd
          Chyba nowość na rynku.

Ekstr. 12,5%
          Alk. 5%

Pełne i słodowe piwo jasne, które zachwyca zrównoważonym smakiem. Wyczuwalna, przyjemna goryczka subtelnie kontrastuje z bogatym, gładkim profilem słodowym, nawiązując do charakteru dawnych, mniej odfermentowanych lagerów....
          2025-03-20, 20:40
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...