Uwarzyłem piwo ( ma być IPA) ale źle wszystko wyliczyłem i mam za słodką i za bardzo chmieloną brzeczkę (20blg). Teraz już 24 godziny piwo pracuje z drożdżami w fermentorze. Pytanie brzmi czy ja mogę je jakoś rozcieńczyć i jak, żeby naprawić sytuację? Czy dolać teraz wody czy podczas butelkowania?
Pomoc - Rozcieńczanie
Collapse
X
-
Teraz dolej zimnej.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Ale przegotowanej i wystudzonej raczej.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
Related Topics
Collapse
-
Hej Witam wszystkim użytkowników legendarnego forum
Na początku zaznaczę że na swoim koncie mam skromne 5 warek z zacieraniem. Ostatnia miała miejsce prawie 1,5 roku temu. Chciałbym wrócic do tego zajęcia i na początek wymyśliłem sobie uważenie piwa na bazie ekstraktów, przy...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Znany już w Polsce browar z walońskiego Luksemburga.
NEIPA chmielona Cryo Popem , drożdże: A38 Juice. W składzie też płatki owsiane.
7% alk,
37 IBU
Aromat - owocowy (cytrusy z brzoskwiniami), w tle łagodny słodowy biszkopt
Piana - umiarkowanie...-
Channel: Belgia
-
-
Black IPA chmielona amerykańskimi Simcoe i Idaho7
15% ekstr.
6,5% alk.
Aromat - słodowo-chmielowy. Z jednej strony kremowa (z mlekiem?) kawa z lekką palonością skontrowane łagodną cytrusowością, może żywicznością. Słód wygrywa
Piana - wyższa, zwarta,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-18, 22:18 -
-
Browar z Manchesteru. Działa od 2016 roku.
Podwójna hazy IPA chmielona amerykańskim HBC 630 i nowozelandzkim Nelsonem. 7% alk.
Aromat - wyraźny chmiel z wyraźnymi akcentami mango i żywic. Jest jeszcze dość specyficzna nuta połączenia jakiego egzotycznego owocu trochę...-
Channel: Anglia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment