Witam.
Niedawno uwarzyłem swoją 22 warkę (Belgian Red Beer), jednak pierwszy raz nie miałem czasu na zadanie drożdży do piwa. Piwo zostało uwarzone 30.09, jednak dopiero w dniu dzisiejszym (03.09) dodałem do brzeczki naszych małych ruchliwych przyjaciół. Brzeczka cały czas stała pod przykryciem w temp ok 20'. Jak otworzyłem dzisiaj wieko w celu zadania drożdży to na powierzchni była lekka piana i piwo miało dziwny zapach. Jest możliwe, że zdążyło się zepsuć?
Pozdrawiam!
Niedawno uwarzyłem swoją 22 warkę (Belgian Red Beer), jednak pierwszy raz nie miałem czasu na zadanie drożdży do piwa. Piwo zostało uwarzone 30.09, jednak dopiero w dniu dzisiejszym (03.09) dodałem do brzeczki naszych małych ruchliwych przyjaciół. Brzeczka cały czas stała pod przykryciem w temp ok 20'. Jak otworzyłem dzisiaj wieko w celu zadania drożdży to na powierzchni była lekka piana i piwo miało dziwny zapach. Jest możliwe, że zdążyło się zepsuć?
Pozdrawiam!
Comment