Drodzy forumowicze,
Po trzech warkach z brew kitu chciałbym samodzielnie nachmielić ekstrakty. Co ważne temperaturę w domu mam ok 18-19 stopni, więc po zadaniu drożdży wychodzi mi maks 20-21. Jakie piwo na takie warunki polecacie?
Dodam, że najchętniej spróbowałbym teraz z czymś A'la np. Bojan Toporek, czyli fajnie nachmielone piwo jasne. Ale temperatura chyba za wysoka? Wcześniejsze warki to English Bitter, IPA (oba Coopers) oraz Belgian Amber Ale (Gozdawa + WES bursztyn)
Dzięki
Czeri
P.S. Gozdawa Belgian Amber Ale + Wes bursztyn chcę dochmielić na zimno Sybillą. Co o tym sądzicie?
Po trzech warkach z brew kitu chciałbym samodzielnie nachmielić ekstrakty. Co ważne temperaturę w domu mam ok 18-19 stopni, więc po zadaniu drożdży wychodzi mi maks 20-21. Jakie piwo na takie warunki polecacie?
Dodam, że najchętniej spróbowałbym teraz z czymś A'la np. Bojan Toporek, czyli fajnie nachmielone piwo jasne. Ale temperatura chyba za wysoka? Wcześniejsze warki to English Bitter, IPA (oba Coopers) oraz Belgian Amber Ale (Gozdawa + WES bursztyn)
Dzięki
Czeri
P.S. Gozdawa Belgian Amber Ale + Wes bursztyn chcę dochmielić na zimno Sybillą. Co o tym sądzicie?
Comment