Kilka pytań przed pierwszym zacieraniem.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GreenFox
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.12
    • 273

    #16
    Nie znam receptury, ale jedno jest pewne - mało chmielu!

    Comment

    • piwosz_andrzej
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2014.09
      • 105

      #17
      Też mi się wydaje że tego chmielu jest za mało, tym bardziej że lubię piwa z większą goryczką. GreenFox jak myślisz czy jak podwoje dawkę chmieli to nie będzie za dużo?

      Comment

      • GreenFox
        Porucznik Browarny Tester
        • 2013.12
        • 273

        #18
        Akurat jeżeli chodzi o chmiel na goryczkę to raczej trzeba uważać i dorzucić powiedzmy max. o 10g więcej niż w recepturze, ale na pewno warto sypnąć znacznie więcej pod sam koniec na aromat i dochmielić na cichą. Jeżeli chcesz polskie ale to wziąłbym dodatkowo ze 100g Sybilli (koszt to ok. 8zł więc nie majątek) i dorzucił ze 40g na chmielenie whirpoolowe (do chłodzenia) i z 60g na cichą - powinieneś otrzymać miły, intensywny aromat.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X