Cześć
Uwarzyłem sobie wczoraj takiego bezstylowca z ekstraktów i sam się zastanawiam teraz co ja nawarzyłem Miał to być ciemny pszeniczniak, idący w stronę belgów. A co z tego wyjdzie wg Was?
Skład:
Ekstrakt pszeniczny WES 2,2 kg
Ekstrakt bursztynowy WES 1,2 kg
Chmielenie i dodatki:
60 min Spalt Spalter 20g
30 min Cascade 10 g
15 - 10 min kolendra 15 g
curacao 10 g
świeża skórka pomarańczowa ok. 10 g
10 min ciemny cukier kandyzowany własnego wyrobu 400 g
10 min Spalt Spalter 10 g
5 min Cascade 10 g
Drożdże Belgian Fruit & Spicy Ale Yeast
Ekstrakt początkowy ok 12,5 BLG
Na cichej chciałem wrzucić jeszcze wszystkich przypraw po 10g i 30 g Cascade
No i co z tego wyjdzie?
Uwarzyłem sobie wczoraj takiego bezstylowca z ekstraktów i sam się zastanawiam teraz co ja nawarzyłem Miał to być ciemny pszeniczniak, idący w stronę belgów. A co z tego wyjdzie wg Was?
Skład:
Ekstrakt pszeniczny WES 2,2 kg
Ekstrakt bursztynowy WES 1,2 kg
Chmielenie i dodatki:
60 min Spalt Spalter 20g
30 min Cascade 10 g
15 - 10 min kolendra 15 g
curacao 10 g
świeża skórka pomarańczowa ok. 10 g
10 min ciemny cukier kandyzowany własnego wyrobu 400 g
10 min Spalt Spalter 10 g
5 min Cascade 10 g
Drożdże Belgian Fruit & Spicy Ale Yeast
Ekstrakt początkowy ok 12,5 BLG
Na cichej chciałem wrzucić jeszcze wszystkich przypraw po 10g i 30 g Cascade
No i co z tego wyjdzie?
Comment