Co ja nawarzyłem?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • need
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.08
    • 45

    Co ja nawarzyłem?

    Cześć
    Uwarzyłem sobie wczoraj takiego bezstylowca z ekstraktów i sam się zastanawiam teraz co ja nawarzyłem Miał to być ciemny pszeniczniak, idący w stronę belgów. A co z tego wyjdzie wg Was?

    Skład:
    Ekstrakt pszeniczny WES 2,2 kg
    Ekstrakt bursztynowy WES 1,2 kg

    Chmielenie i dodatki:
    60 min Spalt Spalter 20g
    30 min Cascade 10 g
    15 - 10 min kolendra 15 g
    curacao 10 g
    świeża skórka pomarańczowa ok. 10 g
    10 min ciemny cukier kandyzowany własnego wyrobu 400 g
    10 min Spalt Spalter 10 g
    5 min Cascade 10 g

    Drożdże Belgian Fruit & Spicy Ale Yeast

    Ekstrakt początkowy ok 12,5 BLG

    Na cichej chciałem wrzucić jeszcze wszystkich przypraw po 10g i 30 g Cascade
    No i co z tego wyjdzie?
  • GreenFox
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.12
    • 273

    #2
    Pszeniczne BPA? Belgijska pszenica? Bursztynowy witbier? Chyba do tego ostatniego najbardziej bym się skłaniał

    Comment

    • need
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2014.08
      • 45

      #3
      Tak też o nim myślę, dzisiaj pobrałem próbkę i smakuje całkiem nieźle, jak taki trochę solidniejszy witek. Ładnie zapracowały te drożdże Gozdawy, namnożyły się bardzo obficie i wygląda, że dają interesujący posmak. Fermentuję w 21 stp.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X