Cukier

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lotus
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.01
    • 89

    Cukier

    Pytanie o cukier - jaki najlepiej dodać w celu podbicia . Zwykły, trzcinowy czy kandyzowany .
    Kiedy go dodać , czy zaraz po drożdżach czy odczekać ze -3 dni aby zeżarły maltozę ( słyszałem że ponoć po sacharozie robią się leniwe i nie chcą już nic innego )
    I w jakiej formie - czy sypnąc i zamieszać brzeczkę czy też zrobić syrop cukrowy ( czyli 1 do 1 z wodą ).
  • grekab
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.08
    • 66

    #2
    Ja da razy dodałem kilogram glukozy, ale zrobiłem syrop z przegotowanej wody i glukozy. Dodałem przed drożdżami.
    Młody piwowar

    Comment

    • Pinhead86
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.07
      • 18

      #3
      Zależy też jaki styl warzysz.

      Comment

      • lotus
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.01
        • 89

        #4
        Dziwne żyto na drożdżach od wit-a .

        Comment

        • Pinhead86
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.07
          • 18

          #5
          To bym stołowy dał ale podczas gotowania a nie w czasie fermentacji.

          Comment

          Przetwarzanie...