Piwo z brewkita nie bulgota

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • p0p0
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.07
    • 35

Następnym razem sprawdzaj frazę "nie bulka" tak jest "poprawnie"

Szczelność fermentora sprawdza się naciskając na pokrywę i sprawdzając czy woda w rurce nie opada po chwili. Nie ma też co zalewać wszystkich "kulek" w rurce, wystarczy jedną.

Comment

Related Topics

Collapse

• Daray
      Brak wyraźniej fermentacji po 48h
      Daray
      Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
      2023-03-13, 20:01
    • SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 09:28
    • kurek93
      Lager coopers
      kurek93
      Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
      2023-01-06, 19:13
    • Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 14:46
    • uszyniak13
      Potrzebna pomoc. burzliwa fermentacja
      uszyniak13
      Dzień dobry wszystkim.
      Z góry przepraszam, jeśli podobny temat był już poruszany ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi.
      Podjąłem się wyzwania uwarzenia pierwszego piwa. Starałem się poczytać na forach jak to robić, oglądałem filmiki. Wiadomym jest, że stworzenie dobrego...
      2018-03-21, 16:39
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...