Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość
Do rzeczy... wczoraj ok godz 20.00 nastawiłem brew kita Coopers Mexican Cerveza. Wszystko wysterylizowane, robione według instrukcji. Gdy temperatura spadła do 23 stopni dodałem drożdże, zamknąłem wieko, założyłem rurkę i zostawiłem na noc.
Obecnie jest temperatura 21,5 stopnia, blg 11,5% jednak nie ma piany i piwo nie bulgota. Wprawdzie wieko było lekko wybrzuszone do góry więc je dociążyłem, trochę powietrza uciekło przez rurkę ale nic poza tym.
Czekać dalej aż może zacznie fermentować czy np. dodać drożdży piekarniczych?
Do rzeczy... wczoraj ok godz 20.00 nastawiłem brew kita Coopers Mexican Cerveza. Wszystko wysterylizowane, robione według instrukcji. Gdy temperatura spadła do 23 stopni dodałem drożdże, zamknąłem wieko, założyłem rurkę i zostawiłem na noc.
Obecnie jest temperatura 21,5 stopnia, blg 11,5% jednak nie ma piany i piwo nie bulgota. Wprawdzie wieko było lekko wybrzuszone do góry więc je dociążyłem, trochę powietrza uciekło przez rurkę ale nic poza tym.
Czekać dalej aż może zacznie fermentować czy np. dodać drożdży piekarniczych?
Comment