Co myślicie o tych recepturach? Zacieranie na razie pomijam, chodzi o sam zasyp. Zależy mi na opinii bardziej doświadczonych piwowarów.
Grodziskie 8 BLG:
- pszeniczny wędzony weyermann 1kg
- pszeniczny 2kg
- pilzneński 1kg
- chmiel lubelski szyszka
- drożdże safbrew s-33
Chocolate oatmeal milk stout 14 BLG:
- płatki owsiane błyskawiczne 0,4kg
- czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom 0,4kg
- karmelowy ciemny 400-800 EBC Strzegom 0,2kg
- pilzneński 4kg
- laktoza 500g
- chmiel marynka szyszka 30g
- drożdże safale S-04
Grodziskie 8 BLG:
- pszeniczny wędzony weyermann 1kg
- pszeniczny 2kg
- pilzneński 1kg
- chmiel lubelski szyszka
- drożdże safbrew s-33
Chocolate oatmeal milk stout 14 BLG:
- płatki owsiane błyskawiczne 0,4kg
- czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom 0,4kg
- karmelowy ciemny 400-800 EBC Strzegom 0,2kg
- pilzneński 4kg
- laktoza 500g
- chmiel marynka szyszka 30g
- drożdże safale S-04
Comment