Grodziskie i chocolate oatmeal milk stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Deuce502
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.06
    • 47

    Grodziskie i chocolate oatmeal milk stout

    Co myślicie o tych recepturach? Zacieranie na razie pomijam, chodzi o sam zasyp. Zależy mi na opinii bardziej doświadczonych piwowarów.

    Grodziskie 8 BLG:
    - pszeniczny wędzony weyermann 1kg
    - pszeniczny 2kg
    - pilzneński 1kg
    - chmiel lubelski szyszka
    - drożdże safbrew s-33

    Chocolate oatmeal milk stout 14 BLG:
    - płatki owsiane błyskawiczne 0,4kg
    - czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom 0,4kg
    - karmelowy ciemny 400-800 EBC Strzegom 0,2kg
    - pilzneński 4kg
    - laktoza 500g
    - chmiel marynka szyszka 30g
    - drożdże safale S-04
  • tieroo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.05
    • 46

    #2
    W grodziskim odpuść pszeniczny i większość pizneńskiego. Jak chcesz sobie uproscic filtracje zostaw pilzneński ma poziomie 5-10 %. Przy tym co zaproponowaleś wędzonka będzie bardzo nikła.

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10788

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Deuce502 Wyświetlenie odpowiedzi
      Co myślicie o tych recepturach? Zacieranie na razie pomijam, chodzi o sam zasyp. Zależy mi na opinii bardziej doświadczonych piwowarów.

      Grodziskie 8 BLG:
      - pszeniczny wędzony weyermann 1kg
      - pszeniczny 2kg
      - pilzneński 1kg
      - chmiel lubelski szyszka
      - drożdże safbrew s-33
      Mało wędzone wyjdzie, ten zasyp to na ponad 30l

      2 miejsce w Żywcu
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • Deuce502
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2014.06
        • 47

        #4
        Chcę, aby wędzonka była na niezbyt wysokim poziomie, ale jednak ma być odczuwalna. Zastosuję się do rad w takim razie i skorzystam z receptury Anteksa. Dzięki

        A co myślicie o tym drugim potworku? Do wypicia będzie?

        Comment

        Przetwarzanie...
        X