Susz wędzony do piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kkemot
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.12
    • 119

    Susz wędzony do piwa

    Hej,
    czy ktoś z was stosował kiedyś susz wędzony jako dodatek do piwa? Taki jak do kompotu świątecznego. Ostatnio natrafiłem na takie coś i pomyślałem, aby go wykorzystać do piwa na święta- lubię wędzone klimaty po prostu
    Myślałem nad dodaniem do gotowania- ale problemem może być miąższ- boję się, że zostanie w piwie i będzie takie dziwne coś pływać.
    Pytanie kieruje do tych, którzy robili podobne rzeczy.
    Pozdro
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10788

    #2
    Fido dodawał wędzone śliwki. Nic nie będzie pływać jak dodasz do zacierania
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • kkemot
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.12
      • 119

      #3
      Pytanie tylko, czy wszystkie aromaty i smaki przejdą w zacieraniu?
      Głównie chciałbym się skupić na wędzonej śliwce- w ciemnych piwach posmak śliwki jest bardzo przyjemny, a jak pisałem- lubię też i wędzonkę.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19275

        #4
        Kolega stosował do portera i było czuć aromat. Od posta 359.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X